I 4 år har boligorganisationer, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og boligsociale medarbejdere i hhv. Silkeborg og Viborg sammen løftet beboere i almene boligområder tættere på job og uddannelse. I Jobløft-inspirationshæftet finder du konkrete forslag og anbefalinger til at indgå aftaler med lokale virksomheder og etablere strategisk samarbejde om opgaven.
Hent inspirationskataloget her
Det siger partnerne om Jobløft:
Direktør i boligselskab: Jobløft har ændret mindsettet i ledelsen til at se på arbejdsopgaver og funktion og ikke så meget på stillingsbetegnelser. Det smitter af på dialogen med samarbejdsvirksomhederne, fordi vi nu kan hjælpe leverandørvirksomhederne med deres målsætning omkring ESG.
Driftschef i boligselskab: Jeg har deltaget i Uddannelsescaféen, hvor jeg mødte de unge. Det var en øjenåbner ift. at snakke med leverandørvirksomhederne om at hjælpe med at skaffe flere faglærte i fremtiden.
Medarbejdere i boligsocial helhedsplan: Med Jobløft har det boligsociale fået en meget tættere kontakt med boligselskabet og meget mere samarbejde med de lokale virksomheder.
Resultater af Jobløft-projektet
I løbet af 4 år er 131 ledige beboere i de almene boligområder i Viborg og i Silkeborg kommet i job i leverandør- eller samarbejdsvirksomhederne eller i uddannelse på lokale uddannelsesinstitutioner. Ca. ⅔ er ansat i få lønnede timer (i deltidsjob), ⅓ er ansat i fuldtidsjob. Heraf er ca. ¼ unge, som er kommet i lære.